Vragen en antwoorden

Wat zijn de voordelen als ik een visumaanvraag via Visumsonline indien?

Wij bieden u een 24 uurs dienst aan voor de landen Turkije, Australië, Canada en de Verenigde Staten. U ontvangt uw visum voor deze landen dus binnen 24 uur.

Normally you must apply for a paper visa at a consulate. This has the disadvantage that you often have to take a day off and have to travel to the consulate.
The costs (day off, transport) that you eventually lose in totality are often also a lot higher than the costs that visum online charge for a visa application.

Bovendien zijn wij goed op de hoogte van de consulaire procedures, waardoor u nooit voor verassingen komt te staan.

Hebben jullie een beveilgd website?

Ja, ons website is beveilgd met een SSL beveiliging (zie slotje op de adresbalk), dit houdt in dat uw ingevoerde gegevens nooit onderschept kunnen worden.

Moet ik mijn paspoort opsturen om een visum aan te vragen?

Voor de landen Turkije, Australië, Canada en de Verenigde Staten is het niet nodig uw paspoort op te sturen. De aanvraag geschiedt volledig geautomatiseerd en digitaal.

Hoewel sommige landen tegenwoordig geen paspoort meer nodig hebben om uw visumaanvraag te realiseren, zijn er ook landen die om veiligheidsredenen alleen maar een visum verstrekken nadat men uw paspoort heeft gecontroleerd.

Visumsonline heeft geen invloed op de consulaire regels omtrent de aanvraag van visums, wij zijn daarom ook genoodzaakt de procedures te volgen die van toepassing zijn op een visumaanvraag.

Uiteraard gaan wij zeer zorgvuldig om met uw paspoort en sturen wij uw paspoort enkel aangetekend terug.

Hoelang duurt het voordat ik mijn visum ontvang?

Voor de landen Turkije, Australië, Canada en de Verenigde Staten ontvangt u uw visum binnen 24 uur.

Gemiddeld is de aanvraagtijd voor een papieren visum 7 werkdagen, de exacte aanvraagtijd ziet u op het moment dat u uw bestemming kiest in het menu “landen”.

Wanneer moet ik mijn visum bestellen als ik op vakantie wil?

Voor een papieren visum adviseren wij u om uiterlijk 3 weken voor vertrek uw aanvraag in te dienen. Zo bent u er zeker van dat u uw visum op tijd in huis heeft.

Hoe kan ik betalen?

Voor betalingen maken wij gebruik van IDEAL, voordat u uw visumaanvraag kunt versturen is betaling middels IDEAL vereist.

Wat kan ik doen als ik een klacht heb?

Via de pagina contact kunt u in ons contactformulier uw klacht beschrijven. Na ontvangst van uw klacht zullen wij contact met u opnemen om tot een oplossing te komen.

Hebben mijn kinderen ook een visum nodig?

Ja, meereizende kinderen hebben ook een visum nodig voor het land van uw bestemming.

Mijn kind staat ingeschreven in mijn paspoort. Heb ik voor mijn kind ook een visum nodig?

Ja, ook uw kinderen die in uw paspoort ingeschreven staan hebben een visum nodig.

Wat is een ESTA?

ESTA is een visum voor de Verenigde Staten. Per 12 januari 2009 zijn alle reizigers onder het Visa Waiver Programma (waaronder ook Nederland) verplicht een elektronische reistoestemming (ESTA) te verkrijgen voordat zij aan boord kunnen gaan van een vliegtuig of schip naar de Verenigde Staten.

Hoe lang is een ESTA Geldig?

Een eenmaal uitgegeven ESTA is 2 jaar geldig of geldig tot de vervaldatum van het paspoort (kortste geldigheid is bepalend). Binnen deze geldigheidsduur kunt u zo vaak u wilt naar de Verenigde Staten reizen.

Hoe lang mag ik met een ESTA verblijven in de Verenigde Staten?

Met een ESTA mag u maximaal  90 dagen opeenvolgend verblijven in de Verenigde Staten. Meerdere bezoeken met dezelfde ESTA is mogelijk, mits de ESTA nog geldig is.

Welke nationaliteiten komen in aanmerking voor een ESTA?

- Andorra
- Australie
- Belgie
- Brunei
- Chilie
- Denemarken
- Duitsland
- Estland
- Finland
- Frankrijk
- Griekenland
- Hongarije
- Ijsland
- Ierland
- Italie
- Japan
- Letland
- Liechtenstein
- Litouwen
- Luxemburg
- Malta
- Monaco
- NEDERLAND
- Nieuw  Zeeland
- Noorwegen
- Oostenrijk
- Portugal
- San Marino
- Singapore
- Slowakije
- Slovenie
- Spanje
- Taiwan
- Tjechie
- Verenigd
- Koninkrijk
- Zuid Korea
- Zweden
- Zwitserland

Mocht u een ander nationaliteit hebben dan hierboven vermelde landen dan moet u persoonlijk langs het Consulaat in Amsterdam.

Voor welke landen is mijn ESTA ook nog geldig?

Een ESTA is geldig voor verblijven in de VS, Mexico, Canada en de Caraïbische eilanden. (Door)reizen tussen al deze landen moeten binnen de termijn van 90 dagen plaatsvinden.

Wat zijn de kosten voor het aanvragen van een ESTA?

De kosten voor een ESTA bedragen €29,95.

Hoe lang is een ETA geldig?

Een ETA is geldig voor 1 jaar. In dit jaar mag u Australië meerdere keren bezoeken.

ETA zakelijk of toeristisch?

U kunt een ETA aanvragen als u wil reizen naar Australië. U komt in aanmerking voor een ETA als u niet langer dan 90 dagen wil verblijven in Australië, zowel zakelijk als toeristisch. U kunt met een ETA meerdere keren reizen naar Australië, mits u bij elk bezoek niet langer dan 90 dagen verblijft.

Wat zijn de kosten voor het aanvragen van een ETA?

Een ETA aanvraag kost €29,95.

Hoe lang is een Turks visum geldig?

Een Turks visum heeft een geldigheidsduur van 180 dagen. U mag in deze periode Turkije meerdere keren bezoeken.

Hoe lang mag ik in Turkije verblijven met mijn visum?

U mag 90 dagen opeenvolgend verblijven in Turkije. Meerdere bezoeken per visum is mogelijk.

Wat zijn de kosten voor een Turks visum?

A visa for Turkey costs € 24.95.

Hoe ontvang ik mijn visum voor Turkije, Amerika, Australië of Canada?

You will receive your E visa for these countries by mail in PDF format.

Hoe lang is een E visum voor Canada geldig?

An ETA for Canada is valid for 5 years. If your passport expires earlier, your E visa for Canada will also lose its validity. With an ETA for Canada you can visit Canada several times (multiple entry).

Hoe lang mag ik in Canada verblijven met mijn visum?

You can stay in Canada for a maximum of 6 months per visit.